Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter
>

Почео са радом нови кадровски информациони систем у Министарству одбране и ВЦГ

Почео са радом нови кадровски информациони систем у Министарству одбране и ВЦГ
Датум објаве: 03.10.2019 12:54 | Аутор: мод

Испис Штампај страницу


“КАИС" нови је кадровски информациони систем у Министарству одбране и Војсци Црне Горе. Обезбиједиће квалитетније спровођење “Стратегије управљања људским ресурсима у МО и ВЦГ” и акционих планова. То подразумијева ефикасније планирање, организовање, реализацију и контролу, као и добијање правовремених, поузданих извјештаја и информација о стању и статусу кадра.


Постојећа рјешења за евиденцију људских ресурса била су застарјела и нису могла да одговоре савременим захтјевима. Подаци су се уносили преко преносних медија (попут ЦД-а), што је стварало безбједносне изазове по питању заштите информација и контроле приступа систему. 

Нови систем функционисаће кроз затворену информационо-комуникациону мрежу, чему ће приступ имати само овлашћени припадници МО и ВЦГ, са контролисаних службених рачунара и из службених просторија. 

Свему томе претходила је готово година интензивног и захтјевног рада, који је, између осталог, подразумијевао преношење и ажурирање података са старог система, као и уношење нових законских и подзаконских рјешења. 

У наредном периоду Министарство одбране систем ће побољшавати у складу са потребама Министарства одбране и Војске Црне Горе.