Manja slova Veća slova RSS
>

Sve o vojnom pozivu na jednoj adresi: budivojnik.me

Sve o vojnom pozivu na jednoj adresi: budivojnik.me
Datum objave: 10.10.2019 13:41 | Autor: mod

Ispis Štampaj stranicu


mod

Web aplikacija ''Budi vojnik'' ( budivojnik.me ) puštena je u rad, a njene mogućnosti predstavili su učenici Elektrotehničke škole ''Vaso Aligrudić''. Oni su u saradnji sa predstavnicima Ministarstva odbrane i Vojske Crne Gore, radili na aplikaciji šest mjeseci.

Draga Đurđić, iz Direktorata za ljudske resurse Ministarstva odbrane, istakla je značaj projekta jer, kako kaže, izrada aplikacije je samo jedna u nizu aktivnosti kojima se Vojska Crne Gore i vojni poziv približavaju mladima, a sve u cilju podizanja svijesti o značaju i ulozi Vojske, kao i jačanja interesovanja za vojni poziv.

''Entuzijazam i posvećenost koju prepoznajemo kod učenika kada su u pitanju projekti Ministarstva namijenjeni mladima dodatno nas ohrabruju i motivišu da nastavimo sa radom'', istakla je Đurđić.

Direktor Elektrotehničke škole Veselin Pićurić istakao je da škola konstantno ulaže u znanje, a posebno kada ima priliku da to bude van nastavnog plana i programa. Iz tog razloga saradnja sa Ministarstvom odbrane, poručuje da je od velikog značaja.

Obraćajući se mladima Pićurić je kazao: ''Imajte viziju i naučite da budete dobri programeri, to je ono što će vam obezbijediti da imate sigurnu budućnost''.

Srednjoškolci Sara Hodžić i Danilo Kujačić predstavili su mogućnosti aplikacije koja je, kako kažu, modernog dizajna, a koja je upravo namijenjena mladima. Omogućava da se na lakši i neposredan način dođe do informacija o stipendiranju, vojnim akademijama, dobrovoljnom služenju vojnog roka, projektima, kao što je Ljetnji vojni kamp, ali i da se prate aktuelnosti i postavljaju pitanja.

Prezentaciji web aplikacije prisustvovali su učenici i drugih srednjih škola iz Podgorice, predstavnici Ministarstva odbrane, Vojske Crne Gore, kao i profesori – mentori na projektu, Srednje elektrotehničke škole Danka Markuš i Alen Adilović.

mod