Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter
>

Црна Гора и Уједињени Арапски Емирати посвећени јачању билатералне одбрамбене сарадње

Црна Гора и Уједињени Арапски Емирати посвећени јачању билатералне одбрамбене сарадње
Датум објаве: 04.10.2019 11:21 | Аутор: мод

Испис Штампај страницу


Министар одбране Предраг Бошковић састао се са амбасадором Уједињених Арапских Емирата у Црној Гори, Њ.Е. Абдулом Саламом Харибом Ал Румаитијем (Абдул Салам Хариб Ал Румаитхи).


Бошковић је истакао спремност Министарства одбране да се у предстојећем периоду значајније унаприједи билатерална сарадња са Министарством одбране Уједињених Арапских Емирата. Имајући у виду посвећеност модернизацији и опремању Војске Црне Горе у складу са највишим стандардима, Бошковић је указао да управо те области могу допринијети конкретизацији дугогодишњег партнерства двије земље, односно проналажењу модалитета за унапрјеђење одбрамбене сарадње у оквиру пројеката од заједничког интереса.

Министар Бошковић истакао је посвећеност наше земље одржавању мира и стабилности у међународној заједници, те указао на значајне доприносе Војске Црне Горе систему колективне безбједности. 

Амбасадор Румаити нагласио је да пуноправно чланство Црне Горе у НАТО препоручује нашу земљу као кредибилног савезника у домену обезбјеђивања дугорочне стабилности на простору Западног Балкана, али и поузданог партнера у унапрјеђењу међународне безбједности. Имајући у виду да су Црна Гора и Уједињени Арапски Емирати прошле године прославили деценију постојања дипломатских односа, као и актуелне економске пројекте, амбасадор Румаити је изразио спремност да се у будућем периоду размотре конкретни модалитети за побољшање сарадње у области одбране и безбједности. 

Амбасадор Румаити уручио је министру Бошковићу позив потпредсједника и предсједника Владе Уједињених Арапских Емирата, владара Дубаија и министра одбране, шеика Мохамеда Бин Рашид Ал Мактума, за учешће на овогодишњем Ваздухопловном сајму у Дубаију (Дубаи Аирсхоw 2019), који ће бити одржан у периоду од 17. до 21. новембра 2019. године.