Manja slova Veća slova RSS
>

Obuka za sigurno skladištenje, rukovanje i održavanje municije

Obuka za sigurno skladištenje, rukovanje i održavanje municije
Datum objave: 18.10.2019 08:52 | Autor: mod

Ispis Štampaj stranicu


U Centru za obuku, u kasarni „Milovan Šaranović“ u Danilovgradu, od 15.oktobra sprovodi se „Osnovni teorijski kurs za sigurno skladištenje i upravljanje municijom'', koji će trajati tri sedmice. Kurs vodi pet instruktora Federalnog ministarstva odbrane (FMO) Republike Austrije i jedan ekspert iz Ministarstva odbrane Bosne i Hercegovine.

Cilj je obučiti pripadnike Ministarstva odbrane i Vojske u oblasti upravljanja životnim ciklusom ubojnih sredstava, sa akcentom na sigurno skladištenje, pravilno rukovanje i održavanje, u skladu sa međunarodnim standardima.

Predstavnici Ministarstva odbrane i VCG su na otvaranju kursa istakli značaj velike i kontinuirane pomoći koju FMO Republike Austrije pruža Crnoj Gori u obuci, po pitanju praćenja životnog ciklusa naoružanja i ubojnih sredstava.

Šef tima instruktora FMO Republike Austrije, Verner Kernmajer ukazao je na dugogodišnju uspješnu saradnju sa predstavnicima našeg Ministarstva odbrane. Kernmajer je poručio da je osnovni cilj pružanje podrške u razvoju i implementaciji održivog procesa sigurnog upravljanja svim ubojnim sredstvima koja se nalaze na upotrebi ili su u skladištima Vojske Crne Gore.

mod