Manja slova Veća slova RSS
>

Unaprijeđena 74 oficira i podoficira Vojske Crne Gore

Unaprijeđena 74 oficira i podoficira Vojske Crne Gore
Datum objave: 18.10.2019 13:59 | Autor: mod

Ispis Štampaj stranicu


Na vojnom aerodromu ''Knjaz Danilo'' u Podgorici na svečanoj ceremoniji, u prisustvu ministra odbrane Predraga Boškovića i načelnika Generalštaba, brigadnog generala Dragutina Dakića, unaprijeđeni su oficiri i podoficiri u više činove. 41 oficir je unaprijeđen po odluci Savjeta za odbranu i bezbjednost, a 33 podoficira prema odluci načelnika Generalštaba.


mod mod

Ministar Bošković je tom prilikom čestitao unaprijeđenim oficirima i podoficirima na uspješno obavljenim zadacima. Poručuje da su oni na taj način dali putokaz onima koji će iduće godine biti na njihovim mjestima za unaprjeđenje. Ministar je dodao da se u prethodne tri godine intenzivno radilo na poboljšanju sastava vojske, koji sada uživa najveće povjerenje u društvu, kao i opremi i infrastrukturi. Na taj način, dodao je Bošković, ''omogućili smo da ono za šta ste se školovali, možete da primijenite na terenu''. 

mod mod
 
Unaprjeđenje je, prema riječima načelnika Generalštaba Dragutina Dakića, rezultat profesionalnog, odgovornog i predanog rada prema postavljenim zadacima. Dakić je oficirima i podoficirima poželio još uspješniju godinu, da se raduju svakom budućem činu i poručio da je ''Vaš uspjeh, uspjeh svih nas i Vojske Crne Gore.'' On je zaključio da će se nastaviti sa radom na obrazovanju VCG, kako bi, u okviru NATO-a, bili spremni da odgovorimo na sve zahtjevne bezbjednosne izazove. 

mod  mod