Manja slova Veća slova RSS
>

Ljuljanaj Jovićević na NATO industrijskom forumu 2019 u Vašingtonu

Ljuljanaj Jovićević na NATO industrijskom forumu 2019 u Vašingtonu
Datum objave: 14.11.2019 14:21 | Autor: Biro za odnose sa javnošću MO

Ispis Štampaj stranicu


Generalna direktorica Direktorata za materijalne resurse Alma Ljuljanaj Jovićević, sa delegacijom, učestvuje na NATO industrijskom forumu koji se održava u Vašingtonu, Sjedinjene Američke Države.


mod

NATO industrijski forum 2019 predstavlja strateški dijalog savezničkih zemalja u vezi planiranja i razvoja NATO snaga, a organizuje se pod pokroviteljstvom Generalnog sekretara NATO-a Jensa Stoltenberga, koji će govoriti na Forumu.

Teme o kojima je vođena diskusija odnosile su se na sajber bezbjednost, obradu i analizu podataka, svjesnost o operativnom okruženju, kao i na proces donošenja odluka.

Forum su otvorili Elen Lord, podsekretarka odbrane za nabavku i podršku SAD-a (Ellen Lord - Under Secretary of Defense for Acquisition and Sustainment) i general Andre Lanata, vrhovni komandant Savezničkih snaga za transformaciju (André Lanata - Supreme Allied Commander Tranformation). 

Pored učešća na Forumu, Generalna direktorica posjetila je Pentagon, gdje se sastala sa Džefrijem Vajtom, pomoćnikom Sekretara za Kopnenu Vojsku SAD-a (Jeffrey White - Assistant Secretary of the Army - Acquisition, Logistics, and Technology, and Army Acquisition Executive), sa kojim je razgovarala o detaljima nabavke 67 lako oklopnih patrolnih vozila, nastavku procesa modernizacije Vojske Crne Gore uz podršku SAD-a kao savezničke zemlje, kao i saradnji u oblasti sajber bezbjednosti.

Ljuljanaj Jovićević naglasila je da je Crna Gora, kao kredibilan partner savezničkih zemalja, posvećena ispunjenju ciljeva sposobnosti i zahvalila se na kontinuiranoj podršci Sjedinjenih Američkih Država koja je od izuzetne važnosti za naš odbrambeni sistem.