Manja slova Veća slova RSS
>

Madrid: Ivanović i Kastro o modalitetima saradnje ministarstava odbrane Crne Gore i Kraljevine Španije

Madrid: Ivanović i Kastro o modalitetima saradnje ministarstava odbrane Crne Gore i Kraljevine Španije
Datum objave: 15.11.2019 13:42 | Autor: Biro za odnose sa javnošću MO

Ispis Štampaj stranicu


Generalni direktor Direktorata za politiku i planiranje odbrane Ivica Ivanović sastao se danas u Madridu sa španskom koleginicom, Marijom Elenom Gomez Kastro (Maria Elena Gomez Castro).


Tom prilikom, razgovarano je o mogućnostima unapređenja odbrambene saradnje dvije zemlje, te o konkretizaciji budućih zajedničkih aktivnosti predviđenih Planom bilateralne saradnje za narednu godinu. 

Ivanović je izrazio zadovoljstvo usaglašenošću stavova dvije zemlje saveznice u očuvanju međunarodnog mira i bezbjednosti, naglašavajući bogato višedecenijsko iskustvo Španije kao punopravne članice Alijanse i Evropske unije. 

On je istakao istrajnost Ministasrstva odbrane u procesu potpune modernizuje Vojska Crne Gore, u skladu sa najvišim standardima, odnosno formiranja kvalifikovanih i kvalitetnih oružanih snaga, sposobnih za odgovor na savremene bezbjednosne izazove.

Kastro je podržala maksimalne napore Ministarstva odbrane i Vojske Crne Gore na dodatnom unapređenju odbrambenih sposobnosti.
 
Ona je istakla spremnost Ministarstva odbrane Kraljevine Španije da pruži punu podršku Ministarstvu odrane i Vojsci Crne Gore na ovom putu.