Manja slova Veća slova RSS
>

Bošković u UAE: Bilateralnu saradnju unaprijediti i u okviru saradnje dva resorna ministarstva u domenu modernizacije i opremanja

Bošković u UAE: Bilateralnu saradnju unaprijediti i u okviru saradnje dva resorna ministarstva u domenu modernizacije i opremanja
Datum objave: 19.11.2019 11:29 | Autor: Biro za odnose sa javnošću MO

Ispis Štampaj stranicu


Ministar odbrane Predrag Bošković tokom učešća na Vazduhoplovnom sajmu u Dubaiju (Dubai Airshow 2019) sastao se sa državnim ministrom za odbranu Ujedinjenih Arapskih Emirata, Mohamedom Bin Ahmedom Al Bovardijem.


Bošković je istakao da Ministarstvo odbrane konstantno teži unaprjeđenju bilateralne odbrambene saradnje, kako sa savezničkim zemljama, tako i sa partnerima. S tim u vezi, naglašava da je modernizacija Vojske i dalje u fokusu prioritetnih zadataka MO, a posebno u domenu opremanja u skladu sa najvišim standardima i aktuelnim bezbjednosnim izazovima. Ministar se osvrnuo i na konkretne doprinose naše Vojske sistemu kolektivne bezbjednosti, gdje ističe posvećenost kako regionalnom, tako i međunarodnom miru i bezbjednosti.

Imajući u vidu bogato iskustvo Ujedinjenih Arapskih Emirata u oblasti modernizacije i opremanja oružanih snaga, Bošković je ukazao na potencijal jačanja saradnje dva ministarstva u toj oblasti. 

Državni ministar za odbranu Al Bovardi podvukao je aktivan doprinos naše zemlje unapređenju globalne stabilnosti. Sagovornici su takođe razmijenili mišljenja o aktuelnoj bezbjednosnoj situaciji u regionima Zapadnog Balkana i Bliskog Istoka.