Manja slova Veća slova RSS
>

Ministar odbrane Predrag Bošković na međunarodnom sajmu vazduhoplovstva “DUBAI AIRSHOW 2019”

Ministar odbrane Predrag Bošković na međunarodnom sajmu vazduhoplovstva “DUBAI AIRSHOW 2019”
Datum objave: 20.11.2019 08:40 | Autor: Biro za odnose sa javnošću MO

Ispis Štampaj stranicu


Ministar odbrane Predrag Bošković, na poziv potpredsjednika i predsjednika Vlade Ujedinjenih Arapskih Emirata, vladara Dubaija šeika Mohameda Bih Rašida Al Maktuma, učestvuje na međunarodnom sajmu vazduhoplovstva „Dubai Airshow 2019“, koji se održava u periodu od 17. do 21. novembra 2019. godine.


mod

Crnogorska delegacija se tokom sajma sastala sa predstavnicima više izlagača i razgovarala o potencijalnoj saradnji u okviru prioritetnih aktivnosti Ministarstva odbrane i Vojske Crne Gore, na polju modernizacije raspoloživih kapaciteta VCG, naročito u oblasti vazduhoplovstva. 

mod

“Dubai Airshow” važi za jedan od najvećih međunarodnih događaja vazduhoplovne industrije, koji prikazuje najnovije i najveće proizvode vojne, generalne i komercijalne avijacije.

Očekuje se da će ovogodišnji sajam obići oko 100.000 posjetilaca a najavljeno je prisustvo 1.300 izlagača, 290 zvaničnih delegacija, predvođenih ministrima odbrane, načelnicima generalštabova, direktorima za naoružanje i ostalim visokim zvaničnicima.

mod