Manja slova Veća slova RSS
>

Vojska Crne Gore počela sa pošumljavanjem Sinjajevine

Vojska Crne Gore počela sa pošumljavanjem Sinjajevine
Datum objave: 26.11.2019 14:04 | Autor: mod

Ispis Štampaj stranicu


modStopedeset pripadnika Vojske Crne Gore na Sinjajevini zasadilo je 3 000 sadnica bora i smrče. Mjesto Savina voda, na toj planini, posjetili su ministar odbrane Predrag Bošković i načelnik Generalštaba, brigadni general Dragutin Dakić.

Bošković kaže da je to tek početak akcije koja je dogovorena sa opštinom Kolašin, Ministarstvom poljoprivrede, Upravom za šume. "U planu nam je da 100 hiljada sadnica zasadimo u narednom periodu, naravno, kako to budu dozvoljavali vremenski uslovi. Sve to u cilju pošumljavanja i davanja potpuno drugačijeg izgleda Sinjajevini, kako bi ona mogla da živi i nekim drugim životom."

Ministar vjeruje da će akcija naići na pozitivan odjek, prije svega kod ljudi koji žive na Sinjajevini, ali i turista koji je obilaze.

"U narednom periodu ćemo sa Udruženjima stočara, Ministarstvom poljoprivrede i sa opštinama realizovati i druge akcije kako bismo ovu planinu, kako smo i obećali kada smo je definisali kao vježbovno-strelišni poligon, iskoristili na najbolji mogući način, zajedno sa stanovnicima ovog kraja'', najavio je ministar.

Svoj doprinos dali su vojnici iz više crnogorskih gradova. Desetar iz Prve pješadijske čete iz Nikšića, Todor Kadić kaže da je zadovoljstvo učestovati u takvoj akciji. "Tu sam danas sa svojim kolegama u pošumljavanju modSinjajevine. Ima nas oko 150 pripadnika. Uvijek smo tu da damo doprinos zajednici."