Manja slova Veća slova RSS
>

Promocija vojnog poziva u susret novom oglasu za do 80 vojnika po ugovoru

Promocija vojnog poziva u susret novom oglasu za do 80 vojnika po ugovoru
Datum objave: 05.12.2019 19:08 | Autor: Biro za odnose sa javnošću MO

Ispis Štampaj stranicu


Ministarstvo odbrane po treći put organizovalo manifestaciju “Budi dio nas” u TC “Delta City” u Podgorici, kojom se promoviše vojni poziv. Na otvaranju, direktor Direktorata za ljudske resurse Mihailo Volkov posjetioce je pozvao da obiđu info pultove, gdje su od pripradnika Ministarstva odbrane i Vojske Crne Gore imali priliku da saznaju sve o mogućnostima obrazovanja na inostranim vojnim akademijama, stipendiranju, o brojnim projektima, poput Ljetnjeg vojnog kampa, kao i o mogućnostima zapošljavanja u VCG i dobrovoljnog služenja vojnog roka.


mod mod
'Vojska je uvijek bila narodna institucija i mora biti tamo gdje je narod. Treću godinu za redom organizujemo ovaj događaj i moram reći da se zaista trudimo da promovišemo Vojsku Crne Gore na najbolji mogući način, da podižemo svijest upoznavanjem, prije svega mladih ljudi, o prednostima i mogućnostima koje vojska nudi', poručio je Volkov. Dodaje da je najvažnije vojni poziv dobro predstaviti mladim ljudima, kako bi razmislili i odlučili da li je vojska njihov budući poziv. 

mod
 
‘Vojni poziv je sve popularniji, čemu doprinose aktivnosti koje sprovodi Ministarstvo odbrane. Samo ove godine primili smo 130 mladića i djevojaka starosti između 18 i 25 godina. I to je u pravcu jedne politike, od koje nećemo odustati. Usklađujemo strukturu, snažno radimo na podmlađivanju vojske. Na fonu te politike, do kraja godine ćemo raspisati javni poziv gdje ćemo primiti do 80 mladića i djevojaka’, najavio je Volkov. 

mod mod 

Pored toga, posjetioci su imali priliku da vide dio opreme kojom raspolaže Vojska Crne Gore, poput ronilačke, alpinističke, skijaške… Oni odvažni su imali priliku da se sa pripadnicima VCG oprobaju u spuštanju kanapima, ali i da vide sposobnosti vojnika u borilačkim vještinama. Dok su najmlađu uživali u svom kutku za crtanje, atmosferu je posebno zanimljivom činio Vojni orkestar Počasne garde sa nešto neformalnijim repertoarom.

mod