Manja slova Veća slova RSSVijesti

25.09.2019.

Posjeta ministra odbrane Republike Slovenije

Ministar odbrane Republike Slovenije Karl Erjavec u četvrtak 26. septembra u zvaničnoj je posjeti Crnoj Gori. Tom prilikom sastaće se sa ministrom odbrane Predragom Boškovićem u Vili ''Gorica''. Izjave za medije planirane su za 11:45 h.

24.09.2019.

Vojska Crne Gore prepoznata kao pouzdan međunarodni partner

Vojska Crne Gore prepoznata kao pouzdan međunarodni partner

Politički direktori zemalja Zapadnog Balkana sastali su se u Rišenau, Republici Austriji. Glavne teme sastanka, koji je organizovan u okviru austrijskog paketa podrške za Zapadni Balkan, bile su ilegalne migracije, izazovi hibridnih prijetnji, pitanje vojne mobilnosti i razmatranje aktuelnih i mogućih budućih projekata.

23.09.2019.

Kasarna u Andijevici garant bezbjednosti na sjeveroistoku zemlje

Kasarna u Andijevici garant bezbjednosti na sjeveroistoku zemlje

Ministar odbrane mr Predrag Bošković i načelnik Generalštaba Vojske Crne Gore, brigadni general Dragutin Dakić obišli su Opštinu Andrijevica, kako bi sa predsjednikom Opštine Srđanom Mašovićem definisali dalje korake oko gradnje nove kasarne VCG, koja će nositi ime Miljana Vukova Vešovića.

20.09.2019.

‘’Građanski sat'' u Petnjici, Rožajama i Andrijevici

‘’Građanski sat

Ministarstvo odbrane nastavlja sa praksom približavanja Vojske mlađoj populaciji organizujući ‘’Građanski sat’’ u opštinama Petnjica, Rožaje i Andrijevica. Ove nedjelje pripadnici Ministarstva odbrane i Vojske Crne Gore su u navedenim opštinama, kroz neposredni kontakt i komunikaciju sa mladima, predstavili prednosti vojnog poziva, mogućnosti i benefite koje Vojska Crne Gore pruža, kako kroz zapošljavanje i stipendiranje, tako i kroz školovanje i stručno usavršavanje.

20.09.2019.

Crna Gora s ponosom nosi epitet ekološke države

Crna Gora s ponosom nosi epitet ekološke države

Crna Gora s ponosom nosi epitet ekološke države, koji danas nije lako očuvati, zbog čega su sve aktivnosti crnogorske Vlade usmjerene na očuvanje životne sredine, poručeno je na obilježavanju 28 godina od usvajanja Deklaracije o ekološkoj državi Crnoj Gori. Generalni sekretarijat Vlade Crne Gore i Zajednica opština Crne Gore, povodom obilježavanja 28 godina od usvajanja Deklaracije o ekološkoj državi Crnoj Gori, pokrenuli su akciju pod nazivom „Nek' gora zazeleni!“. Akcija je simbolično počela danas, na dan usvajanja sađenjem oko 7.400 sadnica različitih vrsta drveća u svim crnogorskim opštinama.

19.09.2019.

Države članice NATO potvrdile jedinstvo i posvećenost usvojenim smjernicama

Države članice NATO potvrdile jedinstvo i posvećenost usvojenim smjernicama

Generalni direktor Direktorata za politiku i planiranje odbrane Ivica Ivanović učestvovao je na dvodnevnom sastanku NATO političkih direktora koji je održan u Briselu. Predsjedavala je zamjenica generalnog sekretara NATO Rouz Gotemoler.

19.09.2019.

Ministar Bošković sa novoimenovanim ambasadorom republike Slovenije, Gregorom Preskerom

Ministar Bošković sa novoimenovanim ambasadorom republike Slovenije, Gregorom Preskerom

Ministar odbrane Predrag Bošković sastao se sa novoimenovanim ambasadorom Republike Slovenije u Crnoj Gori, Gregorom Preskerom. Oni su razmijenili stavove o političko-bezbjednosnoj situaciji u regionu i konstatovali neophodnost zajedničkog djelovanja i jedinstvenog odgovora međunarodne zajednice na kompleksne bezbjednosne izazove sa kojima se suočava region i Alijansa.

18.09.2019.

Svečano dočekan X kontingent VCG iz Avganistana

Svečano dočekan X kontingent VCG iz Avganistana

Na vojnom aerodromu ‘Knjaz Danilo’ u Golubovcima svečano je dočekan X kontingent Vojske Crne Gore u misiji ‘Resolute Support’ (Odlučna podrška) u Avganistanu.

18.09.2019.

Najava: Generalni direktor DPO Ivica Ivanović na sastanku NATO političkih direktora

Generalni direktor Direktorata za politiku i planiranje odbrane Ivica Ivanović učestvuje na sastanku NATO političkih direktora, koji se u Briselu održava 18 i 19. septembra. Predsjedavjuća je zamjenica generalnog sekretara NATO, Rouz Gotemoler.

16.09.2019.

Počinje "Zajednički izazov 2019"

Počinje "Zajednički izazov 2019"

Od 16. do 27.09.2019. godine u širem rejonu Kolašina i na izrađenom Vojnom poligonu za alpinističku obuku pješadijskih jedinica „Lipovo“, Crna Gora biće domaćin treće multinacionalne vježbe „Zajednički izazov 2019" (Common Challenge 2019). Učestvuje preko 300 pripadnika Armije Republike Sjeverne Makedonije, Oružanih snaga Italije, NATO Centra izvrsnosti za planinsko ratovanje stacioniranih u Republici Sloveniji, uz podršku eksperata iz oblasti planinskog ratovanja iz oružanih snaga Republike Austrije.